IMNEX internationale expeditie & logistiek

IMNEX INTERNATIONALE EXPEDITIE & LOGISTIEK

IMNEX is uw logistieke partner voor betrouwbaar, snel en voordelig transport naar bestemmingen in West- en Oost-Europa.
Dagelijks verzorgen we vele ritten van en naar Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne,  Polen, Litouwen, Letland, Estland, Finland, UK en Frankrijk.

Wij weten precies welke transporteur het beste bij uw vracht en bestemming past. Dat bespaart u veel uitzoekwerk én geld. Omdat wij werken met landenspecialisten die zo efficiënt mogelijk transporteren, kunt u namelijk rekenen op scherpe prijzen. Maak ook kennis met onze snelle, flexibele en betrouwbare expeditie service!

IMNEX biedt logistieke oplossingen voor mkb-bedrijven en handelsondernemingen. Dagelijks verzorgen wij distributie, groupagetransport, containertransport, pallettransport, geconditioneerd transport, food en non-food in West- en Oost-Europa. Ook kunnen we zeevracht, warehousing en douaneprocessen voor u verzorgen. Onze logistieke ondersteuning zorgt ervoor dat u niet teveel betaalt voor transport en u onbezorgd kunt focussen op uw core-business.

WAREHOUSING

IMNEX beschikt over opslag- en overslag mogelijkheden in Nederland en Rusland:

 • Nijmegen voor Long- en short term WMS (in samenwerking met Cornelissen Logistics en Polar Special B.V.)
  Certificaten:
  – IFS Logistics (op naam van Cornelissen Logistics)
  – TAPA FSR (op naam van Polar Special B.V.)
 • Bemmel  voor long- en short term
  Douane entrepot type C
 • St. Petersburg en Moskou, Rusland voor long – en short term.

Value Added Logistics (VAL – activiteiten)

Logistiek is niet alleen een kwestie van kosten besparen, maar ook van waarde toevoegen. Met onze oplossingen op het gebied van Value Added Logistics verbeteren we uw logistieke performance.

De druk op de voortgang van logistieke processen wordt steeds hoger, waarbij het bieden van toegevoegde waarde steeds belangrijker wordt.

Hierbij kan gedacht worden aan het klantspecifiek maken van algemene productmodules vlak voor het tijdstip van verzending.

Overzicht warehousing services

 • Inbound – storage – outbound
 • Orderpicking
 • Bonded en high secure warehouses
 • Spare parts handling
 • Voorraad- en ordermanagement
 • Overname van zowel fysieke als administratieve activiteiten
 • Overname van bestaande warehouse activiteiten (in-house warehousing)

IMNEX Value Added Logistics

 • Repacking
 • Invoicing
 • Order management
 • Back office functies
 • Douaneafhandeling inclusief bonded warehousing en fiscale vertegenwoordiging

DOOR – TO – DOOR

IMNEX verzorgt het totale traject ex leverancier tot voordeur van de ontvanger, inclusief transport, import- en export documentatie en coördinatie van de inklaring in St. Petersburg en Moskou.

Als ervaren netwerkorganisatie is IMNEX uw aanspreekpunt en 3pl+ ontzorger.

IMNEX biedt maatwerk in het samenstellen van diverse gespecialiseerde logistieke diensten. Een ervaren ketenregisseur met minimale overhead.

IMNEX is een informele organisatie met korte lijnen. Als opdrachtgever heeft u een vast aanspreekpunt voor uw complete logistieke dienstverlening. U richt zich op uw kernactiviteiten. Onze knowhow, uw kwaliteit. Zo hebt u voor het gehele logistieke traject uw vaste contactpersoon. Vanaf offerte tot aflevering van uw goederen. Eén vertrouwd gezicht en altijd aanspreekbaar. Het snel inspelen op uw wensen is hiermee gewaarborgd.

Not sure which solution fits your business needs?

EXTRA DIENSTEN

Naast de hierboven beschreven diensten, biedt IMNEX tevens een aantal extra diensten omtrent transport en logistiek.

 • Directe vertegenwoordiging
 • Verzekeringen

Directe vertegenwoordiging

IMNEX kan voor u de elektronische uitvoer maken. Hiervoor hebben wij alleen een getekende machtiging nodig. In het kader van de nieuwe douane- en belastingregels die per 6 april 2008 zijn ingegaan, zijn wij verplicht om deze machtiging van u als exporteur/eigenaar in bezit te hebben.
Deze eenmalige machtiging brengen geen extra kosten of extra administratieve lasten met zich mee.

Benodigde documenten:

 • Uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel
 • Identiteitsbewijs van de tekeningsbevoegde persoon

 

Voor directe vertegenwoordiging maken wij gebruik van het zogenaamde uitvoergeleidedocument (UGD of EAD) met daarop het Movement Reference Number (MRN). Hiervoor hebben wij van u – als afzender of eigenaar – van de goederen éénmalig een machtiging nodig. Daarnaast wordt bij elke exportzending een factuur en paklijst meegegeven. Let op! Het moet een commerciële factuur zijn, Pro Forma factuur wordt door de Nederlandse douane niet geaccepteerd.
De machtiging kan alleen worden getekend door iemand die tekeningsbevoegd is bij de Kamer van Koophandel.

Douane aanpassingen

Een aantal regelementen zijn door de Nederlandse douane laatste tijd scherp aangepast. Het maken van uitvoer op eigen naam van IMNEX (voor onze klanten) mag niet meer. U, als eigenaar / afzender, bent verantwoordelijk voor de uitvoer, zowel qua documentatie als qua belasting / BTW. In het nieuwe systeem krijgt IMNEX als aangever een elektronisch retourbericht van het douanekantoor van uitgang.

Hiermee is dan aan de verplichting voldaan en de goederen zijn daadwerkelijk uitgevoerd. IMNEX als aangever en u als afzender / eigenaar hebben de verplichting om de originele bescheiden 7 jaar te bewaren (belastingcontroles).

Verzekeringen

Weet u bijvoorbeeld dat een vervoerder slechts beperkt aansprakelijk is? Voor u als eigenaar (van de goederen) kan dit vervelende gevolgen hebben omdat u niet de volledige waarde vergoed krijgt.

Algemene voorschriften

AVC condities

Voor vervoer dat geheel binnen Nederland plaatsvindt worden de AVC condities gehanteerd. AVC staat voor Algemene Vervoerscondities. De aansprakelijkheid van de vervoerder is € 3,40 per kilogram vervoerd gewicht.

CMR condities / Grensoverschrijdend vervoer (binnen Europa)

Nu is het CMR verdrag van toepassing. Ook deze wet gaat uit van een vergoeding per kilogram gewicht. De vergoeding is 8,33 SDR. Een SDR fluctueert en is afhankelijk van meerdere factoren. Momenteel schommelt de koers rond de € 9,50 / € 10,00 per kilogram vervoerd gewicht. Op de website van het IMF kunt u de SDR-koers terug vinden.

FENEX condities

Als Expediteur opereert IMNEX onder Nederlandse Expeditie voorwaarden – FENEX, gedeponeerd ter Griffie van de Arrondissementsrechtbanken te Amsterdam, Arnhem, Breda en Rotterdam op 1 juli 2004.

Link naar FENEX voorwaarden

Om te voorkomen dat u te maken krijgt met een hiaat tussen waarde en schadevergoeding, kunt u voor een goederentransportverzekering besluiten.
IMNEX biedt haar klanten een mogelijkheid om een doorlopende goederentransportverzekering af te sluiten.

Deze verzekering wordt afgesloten op basis van uw transportomzet per jaar. U sluit de verzekering eenmalig af waarmee ieder transport in dekking wordt genomen. Deze verzekering is ideaal als u regelmatig gebruik maakt van goederenvervoer.

IMNEX INTERNATIONAL FREIGHT FORWARDING SPECIALISMS

INTERNATIONAL FREIGHT FORWARDING RUSSIA

IMNEX biedt naast weg- en zeetransporten ook intermodaal containervervoer van en naar Rusland aan…

INTERNATIONAL FREIGHT FORWARDING UKRAINE

IMNEX biedt enkel het wegtransport naar- en vanuit Oekraïne. Wij kunnen dagelijks goederen in de Benelux, West- en Zuid-Europa ophalen…

INTERNATIONAL FREIGHT FORWARDING POLAND

Dagelijks vertrek naar- en vanuit Polen. Complete partijen, deelzendingen, regulier of geconditioneerd transport….